EIXOS DE TRACTAMENT

SALUVITAL

Estic en l’època de la menopausa, com puc evitar els fogots i prevenir l’osteoporosi?

Mengi el que mengi, sento l’estómac pesat i no evacuo amb regularitat

Com pot ser que estant tan cansat durant tot el dia, alhora estic tan nerviós?

Puc controlar el meu colesterol?

Són diverses les afeccions i molèsties que afligeixen a l’ésser humà; tractar-les separadament és una opció que l’Ana María no comparteix, atès que el resultat serà més significatiu si tractem tots els fronts en el seu conjunt. Estrès, ansietat, decaïment, insomni, fatiga crònica. Digestions lentes i pesades, restrenyiment, còlon irritable. Trastorns metabòlics com ara la hipercolesterolèmia o la hiperuricèmia, etc.

L’eix de saluvital també és una molt bona eina per acompanyar i reconduir la dona en totes les etapes del seu cicle vital, pubertat, síndrome pre-menstrual, embaràs, lactància, prevenció i tractament en l’etapa menopàusica (fogots, retenció de líquids, estat anímic irascible, osteoporosi, etc.).

Aquestes i altres alteracions es poden restablir amb alguna o diverses d’aquestes tècniques: una adequada higiene intestinal, alimentació equilibrada, homeoteràpia personalitzada a cada moment, flors de Bach o tècniques manuals com la reflexologia, que juntament amb tècniques energètiques i vibracionals com la auriculopuntura, aromateràpia, numerologia i/o grafoteràpia completen la filosofia del mètode holístic.

ALERGOTERÀPIA

No entenc per què estant bé emocionalment i menjant sa des de fa temps, segueixo patint la síndrome del còlon irritable!

Perquè quan controlo la rinorrea, apareixen èczemes en la meva pell?

Sento que les meves al·lèrgies són cròniques i no podré solucionar-ho mai.

Què puc fer per tractar la meva malaltia asmàtica?

Les al·lèrgies són reaccions exagerades que afecten persones sensibles a determinades substàncies i es manifesten a diferents nivells:

– Respiratori: rinitis, faringitis, laringitis, asma, sinusitis…

– Dermatològic: prurit intens, èczema, excoriació, dermatitis.

– Alimentari: diarrea, restrenyiment, còlic abdominal, intolerància a determinats aliments.

Les al·lèrgies no afecten a tothom per igual, sinó a aquelles persones amb el sistema immunològic feble; per això, el primer camí a seguir, és precisament reforçar el nostre sistema immunològic.

Les al·lèrgies en totes les seves manifestacions: respiratòries, dermatològiques i alimentàries, són cada vegada més abundants en una societat immersa en un estat d’estrès constant, i sotmesa a l’agressió del medi ambient i  a una inadequada alimentació; mengem qualsevol cosa, de qualsevol manera i en qualsevol lloc.

Portar una correcta alimentació, una homeopatia adequada a cada persona, amb oligoteràpia, nutracéutics, drenatge limfàtic manual i reflexologia són els punts de partida que potencien la resistència als agents al·lergògens.

DOLOTERAPIA

No sé com solucionar els meus mals de cap!

Seguiré tenint dolors menstruals fins que arribi a la menopausa?

Tinc un dolor persistent i prenc molta medicació.

Què faig per combatre la fibromiàlgia?

Aquest eix de tractament s’orienta cap a les alteracions que produeixen dolor. S’utilitzen un conjunt de teràpies canalitzades a tractar de forma específica els diferents tipus de dolors:

– Osteoarticulars: per mals hàbits posturals, artrosi, artritis, osteoporosi o fibromiàlgia.

– Neuronals: mal de cap, migranya o neuràlgia de trigemin. I també els relacionats amb el cicle menstrual.

A través de la naturopatia ens enfrontem a diversos síndromes que produeixen dolor utilitzant plantes medicinals, cataplasmes de fang, sals de Schüssler, complements nutricionals i normes dietètiques complementades amb tècniques com el quiromassatge, l’auriculoteràpia i, en alguns casos, aparells específics adequats.

NATUROESTÈTICA

– Sento les cames cansades i amb dolor, fins i tot de vegades tinc picors persistents.

– Com li faig front a la cel·lulitis localitzada?

– Vull aprimar de forma sana, com ho puc fer?

– Perquè la meva pell cada dia està més seca i deshidratada encara bevent abundantment?

Es tracta d’una aplicació pràctica de les teràpies naturals en el camp de l’estètica. Aquest eix de tractament va dirigit cap a les patologies que suposen una alteració de l’estètica personal.

Existeixen diverses problemàtiques de tipus estètic:

– Corporal: l’obesitat, la cel·lulitis localitzada i la manca de fermesa corporal.

– Facial: l’envelliment i la flacciditat.

– Circulatori: les cames pesades i doloroses, les varius o els edemes.

Per resoldre-les comptem amb el drenatge limfàtic manual, el seguiment dietètic i els complements nutricionals, a més de l’ajuda de productes d’alta cosmètica natural, amb principis actius que afavoreixen la regeneració, l’elasticitat i la fermesa de la pell.